Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спират уличното осветление нощем за селата в община Кюстендил

Общество

Спират уличното осветление нощем за селата в община Кюстендил

Спират уличното осветление нощем за селата в община Кюстендил - Tribune.bg
Снимка:

Уличното осветление по малките населени места в община Кюстендил ще бъде спирано нощем заради скъпия ток, обяви кметът Петър Паунов, информира БНР.

Внася се и предложение за вдигане на данъка сгради от 1,4 на 2,5 промила, както и таксата смет заради влошеното финансово състояние на общината.

Кметът на общината обясни какъв ще е режимът на уличното осветление нощем за селата:

„Няма откъде да дойдат пари. След Димитровден започваме да спираме между 10.30 вечерта и 5.30 часа сутринта. Разбира се, ще има засилено внимание от страна на полицията. Предстои ни среща с ръководството на ОДМВР и на Районното управление. Засилено внимание и видеонаблюдение от 1.30 до 5.30 часа. Това ще бъде до Бъдни вечер. Бъдни вечер отново. По празниците до Ивановден ще се постараем да има осветление. Надяваме се в държавата да стане чудо и да има и правителство и мерки, които да компенсират. Ако не, след Ивановден пак ще преминем към същия ритъм“.

Готви се предложение и за вдигане на данъка сграда, както и на таксата смет, за което обаче ще е необходим 30-дневен срок за обсъждане.

„1,4 промила е към момента ставката. Нашето предложение е да стане 2,5 промила данък сгради. Такса смет ще бъде много по-голяма разликата, но тя ще бъде предложена следващия месец, тъй като в момента това изменение е в наредба, която трябва да стои 30 дни на сайта на общината“, обясни Петър Паунов.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати