Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спортни легенди дариха за бебе Ники

Общество

Спортни легенди дариха за бебе Ники

Спортни легенди дариха за бебе Ники - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на младежта и спорта съдейства за набирането на предмети за благотворителен търг

Спортни легенди дариха за благотворителна кауза. Малкият герой – бебе Ники, трогна сърцата на родни спортни звезди и те се включиха в акция, за да му помогнат. Спортният журналист от БНТ Радостин Любомиров обяви търг с дарени артикули. А Министерството на младежта и спорта съдейства за набавянето на някои от предметите, като например маратонките от 1994 г на Любо Ганев.

Сред включилите се в благотворителния търг са: министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Българският футболен съюз, Българският национален отбор по футбол, Страхил Попов, Лудогорец, Левски, ЦСКА, Станислав Костов, Берое, Ботев (Пловдив), Тодор Неделчев, Черно море, Славия(София), Янис Карабельов, Венцислав Василев, Етър Велико Търново, Емануела Такева, Локомотив (Пловдив), Димитър Илиев, Ботев (Враца), Илия Миланов, ФК Септември София, Борис Галчев, Дунав(Русе), Божидар Васев, Витоша (Бистрица), Григор Долапчиев, Евгени Иванов, Българска Федерация по Волейбол, Асен Великов, Национален отбор по баскетбол (мъже), Христо Захариев, Невяна Владинова, Евелина Николова, Габриела Петрова, Станимира Петрова, ФК Хасково, Кирил Евтимов, ФК Миньор (Перник), Тони Симеонов, Виктор Киров и Отбор на надеждата.

Ники е дълго чакано бебе. Роден е на 10.11.2017г. в 28г.с. с тегло едва 1070гр. - след тежко протекла двуплодна бременност. За съжаление,  братчето на Ники не оцелява, а самият той е в тежко състояние. Седмица след раждането получава мозъчен кръвоизлив. Страда от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение в Турция.

„Ежедневно животът ни предлага изпитания. За някои те са свързани с тревогата за децата им и тяхното здраве. Животът ме срещна с историята на бебе Ники. Малък герой, роден преждевременно, преборил се за първите си глътки въздух. Сега, година и половина по-късно, този малък герой има нужда от подкрепа. Родителите му също, които въпреки съветите на докторите да се откажат от него, не са оставили рожбата си. Ники страда от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение, за да има по-добър живот. Всеки месец трябва да посещава рехабилитационен център в Турция, но родителите му не разполагат с неограничени възможности. Приятели, нека помогнем! В изминалите дни историята на бебе Ники докосна спортните личности у нас. Решиха да помогнат и им благодаря! От този момент до 22.00 часа на 26.05 в профила ми започва благотворителен търг. Ще видите снимки с дарените артикули и може да наддавате за тях чрез коментар под снимка или на лично съобщение за тези, които искат да останат анонимни. След приключването на търга продадените артикули ще достигнат до вас чрез куриер срещу наложен платеж. Вярата в доброто ще помогне и сега! Бебе Ники има нужда от тази помощ и вярвам, че историята му ще докосне мнозина. Изпращайте и положителната си енергия, бъдете съпричастни! Бог да е с вас Мартин Малинов и Лилия Емилова!“, пише Радостин Любомиров.

 

 


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети