Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спортното министерство одобри проект за стадион „Бончук“ на стойност 1,3 млн. лв

Общество

Спортното министерство одобри проект за стадион „Бончук“ на стойност 1,3 млн. лв

Спортното министерство одобри проект за стадион Бончук на стойност 1,3 млн. лв - Tribune.bg
Снимка:

Проектът на Община Дупница за ремонт на стадион „Бончук“ е одобрен от Министерство на младежта и спорта и подлежи на финансиране. Това стана ясно от писмо на зам.министъра Иво Кацаров до кмета на общината инж.Методи Чимев. Стойността на проектното предложение за заложените дейности е в размер на 1 297 768,56 лв с ДДС.

По информация на Tribune.bg народният представител Даниел Александров от Дупница е имал решаваща роля в разрешаването на казуса, провеждайки редица срещи с Министерството на спорта и Община Дупница.

Дейностите заложени в проектното предложение са само за „чашката“ на спортен комплекс „Бончук“. Предвижда се ремонт на дренажната и напоителната система, подмяна на тревното покритие чрез ново зачимяване, вътрешно и външно боядисване, подмяна на дограма, частична подмяна на ел. инсталация, ремонт на помещения (бани, тоалетни, съблекални), фитнес зала и т.н. Покривното покритие (козирката) от ламарина е изцяло компрометирано, което налага цялостната му подмяна с по-надеждно такова. Предвижда се монтиране допълнително на 3000 бр. пластмасови седалки върху съществуващите бетонови тераси, както и армирана бетонова настилка на сектора за привърженици на гостуващия отбор. С цел отговаряне на изискванията пътят на движение на съдиите да не се пресича с този на футболистите, се налага затваряне на 2 бр. врати и отваряне на 2 бр. такива към подхода на стадиона. На втория етаж на сградата съществува зала за конференции, която ще се раздели на две по-малки такива с нови функции – зала за конференции и стая на делегата

Чрез осъществяването на проекта ще се подобрят условията за провеждане на спортно-тренировъчни занимания по футбол за децата от Детско-юношеската школа, както и на самия представителен отбор на ФК „Марек.

След извършването на ремонтните дейности, комплексът ще придобие още по-завършен тип, тъй като вече има изграден със средства от общинския бюджет естествен терен за тренировки (игрище „Шмиргело“), а в момента се изгражда изкуствено игрище с осветление, което ще е готово до средата на месец октомври.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Дупница
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати