Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спряха обществени поръчки за 4 млрд. лв. на служебния кабинет

Общество

Спряха обществени поръчки за 4 млрд. лв. на служебния кабинет

Спряха обществени поръчки за 4 млрд. лв. на служебния кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Обявените от Агенция "Пътна инфраструктура" по време на служебното правителство с премиер Гълъб Донев обществени поръчки за около 4 млрд. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през следващите 4 години са прекратени заради критерии, които създават предпоставки за непрозрачно и неефективно разходване на публични средства, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Изключение е една обществена поръчка, влязла в сила преди 6 юни, съобщи БНР.

Назначеният от министър Андрей Цеков одит на тръжните процедури е приключил. Проверката е установила, че и по 8-те обявени обществени поръчки за възлагане на нови договори за текущ ремонт и поддръжка са налице ограничителни критерии и изисквания, чрез които се създават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на публични средства, пишат от МРРБ.

От ведомството смятат, че няма да има забавяне на дейностите заради предстоящите нови тръжни процедури. Поръчките бяха за срок от 4 години. В сила е влязла една поръчка на кабинета на Гълъб Донев. В момента спешно се подготвят нови правила, по които ще се възложат новите обществени поръчки.

Критериите ще бъдат представени от министър Цеков на 25 юли.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети