Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сръбският посланик посети мъжа, който помага на пътници са се измъкнат от горящия автобус на „Струма“

Общество

Сръбският посланик посети мъжа, който помага на пътници са се измъкнат от горящия автобус на „Струма“

Снимка:

Люлзим Сюлеймани е гражданин и на Република Сърбия

Сръбският посланик у нас доц. д-р Желко Йович посети един от оцелелите при трагедията на АМ „Струма“, който е настанен в „Пирогов“.

Люлзим Сюлеймани е гражданин и на Република Сърбия.

Въпреки че е ранен при трагедията, той помага на други пътници да излязат от горящия автобус.

26-годишният мъж от Прешево и годеницата му Медина Лютфи ( 25 ) от Сопот, Куманово разказаха за ада, който преживяха на магистралата, когато автобус на „Беса Транс“ изгоря и 45 души загубиха живота си. Сюлеймани счупил прозореца на автобуса и успял да извади Медина и още петима пътници, пише struma.com.

Седемте са единствените оцелели от катастрофата. Лулзим и Медина разказват как са седели на предпоследните места в автобуса и за щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента, наблюдавайки цялата ужасяваща сцена със собствените си очи .

Сюлеймани разказва, че след избухването на пожара в автобуса той успял да счупи страничното стъкло на автобуса и скочил, а после издърпал годеницата си , която не можела да ходи, тъй като кракът ѝ бил счупен .

„Извадих годеницата си и още петима души“, каза Сюлеймани пред Klan TV.

Медина през сълзи разказва за ужаса, който е преживяла.

„Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Люлзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях, че е отворено стъклото зад главата ми, скочих бързо. Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спахме, беше около два през нощта. „Чух деца да плачат“, разказва тя .

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема