Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Срив в системата на митниците спря ТИР-овете през ГКПП „Гюешево“

Общество

Срив в системата на митниците спря ТИР-овете през ГКПП „Гюешево“

Срив в системата на митниците спря ТИР-овете през ГКПП Гюешево - Tribune.bg
Снимка:

В Северна Македония заради полицейския час има ограничителни мерки на граничните пунктове

На границата с Република Северна Македония от 05:00 часа тази сутрин преминаването на товарни автомобили на вход на ГКПП „Гюешево“ е преустановено поради проблем в системата на Агенция „Митници“, съобщи БГНЕС. От 23 часа на 10 март до 22 март на територията на РС Македония се въвежда полицейски час - забрана за движение на граждани от 23 ч. до 6 ч. българско часово време. Мярката е във връзка с превенцията на разпространението на коронавируса. По време на полицейския час на граничните пунктове на страната северномакедонските власти въвеждат ограничителни мерки за преминаване на лица и автомобили. Изключения ще се допускат за преминаващите транзит товарни автомобили, за пътуващи по хуманитарни причини, за лица с предварително изпратени ноти от консулските служби.

На границата с Република Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Лесово" на изход за товарни автомобили. Всички пътници, влизащи в Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 ч. преди пътуването. Изискванията за тест не се отнасят за децата до 6-годишна възраст и за шофьорите на товарни автомобили.

На границата с Република Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата" на изход за товарни автомобили. На ГКПП „Кулата-Промахон“ българскитe граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. Ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят договор за работа. От водачите на товарни автомобили се изисква попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. От 23 до 7 часа през пункта не преминават леки коли и автобуси.

На ГКПП „Илинден“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“ в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач. Той трябва да има QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция. За излизане от Гърция пътници се допускат само от 7 до 23 часа.

Изискванията за пътуване в Гърция ще се прилагат до 22.03.2021 г.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин" на изход за товарни автомобили.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина" на изход за товарни автомобили.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети