Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Станислав Недков-Стъки пред ПИК: Единствените избори, които ГЕРБ е правил ги спечели Румен Радев

Общество

Станислав Недков-Стъки пред ПИК: Единствените избори, които ГЕРБ е правил ги спечели Румен Радев

Снимка:

"Чудя се защо младите хора търпят тези хора и допускат тези тримата побелели господа да овладеят протеста"

ММА боецът Станислав Недков-Стъки, който от месеци остро критикува уличните „изригвания” на протестиращи, насъсквани от юмрука на президента  Румен Радев, разказва в детайли за амбициите им пред камерата на ПИК.

Той яростно се противопостави и на антибългарските позиции в резолюцията на Европарламента, инициирана от двама български евродепутати - Елена Йончева от БСП и Радан Кънев от Демократична България.

"Виждаме една резолюция, която е писана под двоен аршин и не би следвало да я взимаме под внимание", коментира Недков.

"Това са едни жалки безсрамници, които водят жестока битка за власт. ЕП е като българския парламент - има представители на леви, десни, някакви джендъри. Стана ясно кои са тези двамата. Неслучайно препоръчах преди време, че ГЕРБ трябва да инициира в ЕНП да бъде изгонен Радан Кънев. Не може там да членуват хора, които подкрепят Истанбулската конвенция", продължи темата Стъки.

"Не приемам протеста, оглавяван от провалени политици. Христо Иванов протестира срещу собствената си реформа. Той сега протестира срещу нея. Виждаме едни провалени трима господа, не искам да им споменавам имената. На единия най-големият успех е създаването на сайтове за фалшиви новини, другият е защитавал съмнителни хора, третият е скулптор без някакви постижения. Чудя се защо младите хора продължават да търпят тези хора и допускат тези тримата побелели господа да овладеят протеста", отсече Станислав Недков.

"Доста време ги търпях, но видяхме доста безумия, чашата, която преля, беше нападението над майката с двете деца. Съвсем естествено като родител, съпруг, български гражданин, няма как да допусна да гледам безучастно нападението. Дразни ме друго - 500 ли са, 5000 ли са, но не ми харесва някой да говори от името на целия ни народ. Мнозинството от българските граждани не са съгласни, може би виждат проблеми в управлението, но съм убеден, че мнозинството от гражданите не подкрепят поругаването на сгради-символи с яйца и домати, нападения над духовници", възмути се Стъки и назова причините, поради които излезе на улицата, за да пази кръстовищата от блокадите на протестърите.

"Много по-голям ефект от техния протест щеше да има, ако бяха дарили тези 100 000 лв. на нуждаещи се деца. Те се борят да станат едни, за да седнат те. Аз кауза не виждам. Само "Оставка" и "Мутри вън". Не съм видял някой от гражданите, които не протестират, да нападат жени. Тези, които викат "Мутри вън", са истинските мутри", продължи той.

"Власт по силов начин се взима в едни други географски ширини, не и в Европа. Затова и хората не ги подкрепят. Тези господа не дават решения", изтъкна Стъки.

"Те казват, че проблемът е в това кой ще прави изборите. В последните 11 години, откакто се появи Бойко Борисов на ниво министерски съвет. 2009 г. изборите ги прави Тройната коалиция начело с БСП, при втория кабинет, изборите ги прави служебен кабинет на Росен Плевнелиев, при сегашния кабинет, изборите ги прави Румен Радев, негов служебен кабинет. Единствените избори, които ГЕРБ е правил за 11 години, са президентските избори, когато спечели Румен Радев и ГЕРБ ги загуби", разби мантрата на протестиращите и президента ММА боецът.

Недков изрази съмнение, че целта на цялото мероприятие е Радев да вземе властта и да попречи на прокуратурата, за да прикрие собствените си служители. "Аз това виждам. Той ще има полза от служебно правителство", допълни той.

"В момента не виждам алтернатива, за да правим избори сега. Виждаме как Манолова обикаля като цветарка къде ли не. Тя зачеркна хората като омбудсман. Необяснимо за мен беше, че тръгна да става кмет на София. Виждаме и тези тримата, да пишеш фалшиви новини във фалшиви сайтове, несериозно е. Правителството взе решение за повишаването на доходите и пенсиите, увеличи минималната работна заплата. Виждаме, това, от което се нуждаем, са чуждестранни инвестиции. Битовата престъпност е огромен бич. Виждам един деен главен прокурор, който ходи и се бори с нея", сподели Станислав Недков.

"За 30 години много рядко сме виждали социологията да кореспондира с резулатите от изборите. Необяснима е за мен дори и половината от тази подкрепа, ние до момента освен лидер на партия, който изнася концерти и пее на средно ниво, но е харесван като изпълнител, но за мен лично е необяснима подкрепата. За да управляваш една страна, трябва да имаш управленска програма, да посочиш кои хора ще бъдат министри, депутати - не сме видели такива лица. И чак тогава видим тези неща, можем да кажем дали подкрепяме една политическа партия. В този момент не мога да се съглася със социология. Той депутат едва ли ще иска да стане, но водач на листа, ще привлече хора, които го харесват. Какъв експерт е Слави Трифонов? С какво той ще бъде полезен в парламента? Кое министертво може да оглави? Той има конкуренция с Митко Пайнера. Има много въпроси, които стоят специално пред него", коментира и т.н. явления Слави Трифонов, който във всички проучвания, влиза в парламента и то като трета политическа сила.

"Свободата се превърна в слободия. Протестите се отразяват по 24 часа, никой не пречи на никого да отиде и да снима празния площад. Виждаме медии, които могат да говорят и отразяват. Учуден съм от това 111-о място. Целият този текст на резолюцията олекна, след като започна да се говори за свобода на словото, ОМО "Илинден" и Истанбулската конвенция", разби твърденията на Елена Йончева Станислав Недков.

До редовните избори ще им се получат 16-17 въстания. Те имат полза, защото има слухове, които се подочуват оттук-оттам, че имат допълнителна енергия. Чуваме, че събират подписи за учредяване на партия, това говори, че се готвят да се явят на изборите. Истински вярвам, че те ще бъдат изгонени позорно от българските граждани, защото те ги задушават", посочи Стъки.

"Аз не съм партиен член на никоя партия. Не подкрепям партии, подкрепям личности, лица. Когато видя, че някой има добри предложения, ще го подкрепя. Но така сляп гласоподавател не съм и няма да бъда", завърши Станислав Недков. Той сподели, че е чул, че бил гербаджия. Освен това за него имало и фалшиви новини в сайтовете на Арман Бабикян.  


Коментари (9)

Точно така
13.10.2020 08:44 / Отговор
кесо Стъки казва моного точно нещата, но това трябваше отдавна да го каже най-вече снишилия се Борисов. Неговото недостойно поведение издава само политическо малодушие и неувереност, което е пагубно за българското общество, защото то очаква от най-овластения човек в държавата кураж и желязна воля.
13.10.2020 10:06 / Отговор
Друго мнение: Целта на Радев и Нинова, руските кучета лаещи по Борисов е да го предизвикат към радикални действия,за да съживят протеста.
Борисов умно действа-чака финалната права.
13.10.2020 14:22
Мария Евродепутатът Радан Кънев от ДБ само пари опъва там, без особена полезност!
13.10.2020 13:31 / Отговор
Истината Христо Иванов е човкът, който провали дори и протестите, точно заради него хората не искат да ходят на площада, никой не иска да сменя едни провалени политици с други.
13.10.2020 16:15 / Отговор
Христов Вече е налице нова организирана престъпна група (ОПГ) с ръководители Румен Радев и Иво Прокопиев! Групата работи интензивно срещу интересите на България, включително и в Европарламента със своите мафиоти – Елена Йончева и Радан Кънев!
13.10.2020 17:41 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема