Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стара Загора, Бургас и Шумен обявиха грипна епидемия (Обновена)

Общество

Стара Загора, Бургас и Шумен обявиха грипна епидемия (Обновена)

Стара Загора, Бургас и Шумен обявиха грипна епидемия (Обновена) - Tribune.bg
Снимка:

Сериозна е ситуацията в още няколко области

Грипът завладява страната. Две области официално обявиха грипна епидемия, съобщиха от здравното министерство.

От утре, 15 януари, РЗИ – Стара Загора обявява грипна епидемия на територията на област Стара Загора. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия за периода 16.01.2019 г. – 18.01.2019 г. включително.

От утре е обявена грипна епидемия и на територията на област Бургас. Учебните занятия в областта се преустановяват от 15.01.2019 г. до 18.01.2019 г. включително.

Шумен също обявява грипна епидемия на територията на цялата област. Здравните власти са дали препоръка за преустановяване на учебните занятия в областта за периода 16.01.2019 г. – 18.01.2019 г. включително.

Във връзка с динамичната епидемична обстановка в област Силистра и предвид трайния ръст в заболеваемостта от ОРЗ (остри респираторни заболявания) и грип, РЗИ – Силистра въвежда предепидемични мерки за овладяване на заболяемостта на територията на областта.

До второ нареждане в област Стара Загора, област Силистра и област Бургас се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати