Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стартира подписка срещу кандидатурата на Саня Армутлиева за министър на културата

Общество

Стартира подписка срещу кандидатурата на Саня Армутлиева за министър на културата

Стартира подписка срещу кандидатурата на Саня Армутлиева за министър на културата - Tribune.bg
Снимка:

Подписка срещу Станислава Армутлиева - Саня започна в интеренет. Според инициаторите през изминалите години г-жа Армутлиева е била системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.

Ето какво пишат авторите на петицията:

 

На 12.07.2021 г. Станислава (Саня) Армутлиева  бе предложена за министър на културата. За широката общественост е ясно, че през изминалите години г-жа Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.[1] 

Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се НУЖДАЕМ от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист. 

Каква е компетенцията на г-жа Армутлиева извън музикалния шоубизнес и спорадичните роли на голям екран? Какви изобщо са критериите, за да се избере дадена (и конкретната) персона за министър на културата, освен лични връзки и познанства? 

България разполага с отлични професионалисти в тази област, с реален принос към  културата и ясна визия за специфичните проблеми на сектора. Молим да вземете предвид всичко това при избора на друг кандидат за министър на културата. Искрено се надяваме и вярваме, че следва на позицията да застане личност, която защитава не само собствените си интереси, но и работи добросъвестно и компетентно в името на българската култура. 

С уважение,  

Десислава Миланова, актриса

Християн Георгиев, музикант

Диляна Величкова, общественик

 

13.07.2021 г. 

гр. София 

Писмото и подписите са адресирани до председателя на "Има такъв народ" Слави Трифонов.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети