Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стартира стратегически проект в Перник – изготвен от Вяра Церовска и МРРБ

Общество

Стартира стратегически проект в Перник – изготвен от Вяра Церовска и МРРБ

Стартира стратегически проект в Перник – изготвен от Вяра Церовска и МРРБ - Tribune.bg
Снимка:

Изграждането на нова отбивка по скоростната магистрала при пътен възел „Марина бара“ е един от стратегическите инфраструктурни проекти в общината

Изграждането на нова отбивка по скоростната магистрала при пътен възел „Марина бара“ е един от стратегическите инфраструктурни проекти в община Перник, изготвен от кмета Вяра Церовска и нейния екип, финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Отбивката е чакана от хилядите всекидневно пътуващи перничани повече от 40 години. Тази гражданска инициатива получи подкрепата и беше осъществена от кмета Вяра Церовска, която проведе много срещи с перничани, събирани бяха подписки, водени бяха десетки разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В предходния управленски мандат на Община Перник беше постигнато съгласуване с НКЖИ и с АПИ, за да може днес да започнат строителните дейности. Стойността на заданието е 894 000 лева с ДДС и включва строителство на пътна отсечка с дължина 150 м.

С реализацията на пътната връзка трафикът ще се облекчи значително. Всеки ден между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което налага мерки за намаляване напрежението на входовете на града.

Откакто е построена скоростната магистрала, която минава през Перник по пътя за Радомир и Кюстендил, има само два входа за влизане в града – единият в квартал „Изток“ и другият – в квартал „Хумни дол“. С изпълнението на този проект ще бъде направена трета отбивка от външноградската магистрала, която ще даде възможност на пътникопотока да влиза по-бързо към централната градска част.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети