Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стефан Софиянски: Заразен съм с COVID, но съм добре

Общество

Стефан Софиянски: Заразен съм с COVID, но съм добре

Стефан Софиянски: Заразен съм с COVID, но съм добре - Tribune.bg
Снимка:

Двамата със съпругата му са се изолирали миналата сряда във вилата им край Каварна, лекуват се с антибиотик

От миналата сряда бившият кмет на София Стефан Софиянски и съпругата му са дали положителен резултат за COVID-19 и са се карантинирали във вилата си в добричкото село Поручик Чунчево, съобщава „24 часа“.

„Добре сме, не сме в тежко състояние. Няма да мрем скоро“, заяви Софиянски, като опроверга появилите се новини от последните часове, че е в много тежко състояние и не желае да постъпи в болница.

Заразата при него преминава без температура, само със суха кашлица и загуба на апетит, но все пак се лекува с антибиотик, който му е изписан. „Нямам температура, но минава с много кашлица. По принцип не пия антибиотици, но слушам какво ми изписват“, обяснява 69-годишният бивш столичен кмет и отрича да го лекуват лекари от ВМА.

„Някой си импровизира“, коментира той публикациите за неговото здравословно състояние.

Карантината му изтича на 8 декември, а откъде се е заразил няма никакви подозрения. „През повечето време бяхме в Чунчево, доста добре изолирани. Може би от моите пътувания в София по работа. Не е толкова от моите контакти, защото хората, с които съм контактувал, Слава Богу, са си добре. Някъде сигурно по бензиностанции или нещо такова“, предполага той.

Оценява мерките срещу заразата като непоследователни, но отбелязва, че най-важната мярка е дисциплината на всеки. „Бих казал на хората да внимават. Да бъдат предпазливи. Болестта е неприятна“, добавя Софиянски.                                                                                                                                                    


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети