Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столичани избират как да се отопляват през зимата

Общество

Столичани избират как да се отопляват през зимата

Столичани избират как да се отопляват през зимата - Tribune.bg
Снимка:
Столичани са изправени пред дилема как ще се отопляват през зимния период, предаде БГНЕС. Някои жители на столицата не могат да си позволят друг начин на отопление освен централизираното топлоснабдяване. За тях основното притеснение е колко ще се повишат сметките за парно при скъпия газ и дали ще могат да ги плащат.
 
„Аз съм на твърдо гориво и ми е много скъпо“, признава Марияна Василева. Жената уточни, че живее в къща на 30 километра от София. Около 3 000 лева ѝ струват за целия зимен период въглищата и дървата. Тя е категорична, че животът е много труден.
 
За Станка Димитрова единственият вариант е да се отоплява на климатик, защото блокът, в който живее нито е стар, нито има „Топлофикация“. „Въобще не я виждам тази зима. И съм с ученик, 15-годишен“, споделя жената. Според нея ще има пренатоварване на мрежата при всички случаи тази зима.
„Мен страшно много ме е яд, че хората в парламента, техният живот е лесен, не можаха да разберат, че българският народ е страшно отчаян и страшно беден, тях определено не ги интересува как ще живеем ние, нито как ще живеят децата ни“, споделя Димитрова. Тя има и 25-годишен син, който ще става скоро баща, и не знае как младите хора като него изобщо ще се оправят със сметките.
„В момента виждам как всичките ни политици са уплашени, вдигат рамене, не знаят точно какво да направят. Но това нас какво ни засяга, какво сме виновни ние, гражданите“, възмутена е жената. Тя допълни, че чува как и данъците ще се вдигнат. Според нея българинът е покорен и пак ще си ги плаща. Тя добави, че най-много ѝ е жал за възрастните хора, защото са работили по 50 години за държавата си, а тя им се отплаща така.
 
Петьо Станчев също ще се отоплява на климатик. Според него това е най-добрият вариант. Въпреки това той има известно притеснение относно сметките, които ще плаща, защото всичко е скочило двойно. 
 
Някои жители на столицата още нямат идея как ще се отопляват. Борислава е една от тях.
„Предпочитам да съм на парно с контролно отопление“, подчерта тя и уточнява, че не става въпрос за по-изгоден вариант, а за качество на услугата. Борислава също се притеснява за сметките, но е категорична, че предпочита парното пред тока, съответно климатика.

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети