Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столична община не съгласува провеждане на Луковмарш

Общество

Столична община не съгласува провеждане на Луковмарш

Снимка:

Езикът на омразата няма място по улиците на София, заявяват от групата на ГЕРБ-СДС в СОС

От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет /СОС/ искам да поздравя кмета на София, че за поредна година не съгласува провеждането на Луковия марш. Той няма място по улиците на София, заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева, която по време на днешната сесия на съвета, предаде БГНЕС. 

По думите ѝ в едно демократично общество кметът на града няма правомощията да разрешава или забранява нечия идеология, но има отговорността да заеме позиция, ако едно голямо събиране на хора на публично място води до предпоставки за нарушаване на обществения ред, а „преброяването на българските фашисти“, по-известно като Луковмарш , е точно от тези събирания.

„Заклеймяването на една организация или група от хора е опасно нещо и трябва да бъдем внимателни. Но когато става дума за фашистка или неонацистка идеология, или за престъпните комунистически режими, има нуждата да сме пределно ясни в позициите си. Да не се страхуваме да назоваваме нещата с истинските им имена. Отхвърлянето на всички тези човеконенавистни режими и идеологии и заклеймяването на техните последователи днес, е задължителна и жизненоважна стъпка към запазване и надграждане на демокрацията“, заяви Едрева.

„Въпреки всичките ни различия - на мнения, на ценности, на приоритети, надявам се днес не само групата на ГЕРБ и СДС, а целият Столичен общински съвет да се присъедини към кмета на града и да има смелостта да каже – езикът на омразата и Луковмарш нямат място по улиците на София.“, завърши Едрева.

С декларация за непровеждането на проявата излязоха и съветниците от БСП.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още