Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столична община, преди решението на ОИК: Жалбата е неоснователна. Терзиев не е нарушил законите

Общество

Столична община, преди решението на ОИК: Жалбата е неоснователна. Терзиев не е нарушил законите

Столична община, преди решението на ОИК: Жалбата е неоснователна. Терзиев не е нарушил законите - Tribune.bg
Снимка:

Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил всички изисквания на Закона за местното самоуправление. Ще окажем пълно съдействие на институциите за изясняване на фактите и обстоятелствата, пишат от пресцентъра на Столична община.

Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 г., Васил Терзиев излиза от миноритарното си участие в дружеството, в което не е изпълнявал управленска функция, с договор за прехвърляне на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев фактически престава да бъде собственик. 

Отговорност на дружеството, от което той излиза месец преди встъпването си в длъжност, е да отрази промените в Търговския регистър.

Жалбата е неоснователна, защото действието на договора за прехвърляне на дялове настъпва с постигането на съгласие, а според Закона за търговския регистър вписването на променените обстоятелства има само оповестително и защитно действие.

Повод за тази позиция е постъпила жалба в Общинската избирателна комисия за вероятна несъвместимост на кметската длъжност на Васил Терзиев заради дяловото му участие във фирма “Мадж.ио” ООД. Предстои ОИК да се произнесе по жалбата, внесена от Радио и Телевизия “Истина и свобода”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати