Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столична община с акция „Ледени висулки“

Общество

Столична община с акция „Ледени висулки“

Снимка:

Подадени са 5 сигнала за падащи късове

Столична община с акция „Ледени висулки“ за премахване на опасностите, след като вчера жена беше ранена в главата от паднал леден къс в центъра на София. Екипи на Столичната община са получили 5 сигнала за падащи ледени късове само тази нощ и започват да премахват падащите опасности.

Пострадалата вчера жена е със силно главоболие и сцепена глава. Тя разказа пред Нова телевизия, че е вървяла с колежка по тротоара, когато леденият къс я е съборил на земята.  Светлана Перперлиева  заяви, че мястото не е било добре обезопасено.

По думите й тя нямало как да види какво я е ударило. „Нямаше табела. Може да е била някъде в страни. Но, аз си мисля, че ако има някаква опасност и мястото трябва да бъде обезопасено, това не трябва да е с някаква табела, която може да бъде издухана от вятъра”, посочва г-жа Перперлиева. Тя разказа, че в момента основната й тревога е свързана с няколкото операции на ретината, които претърпяла, и се надява след удара по главата всичко е наред.

На сградата, от която е паднал леденият къс, има камери. Видеозаписите са прегледани. Табелата е била поставена в средата на тротоара и е била вързана с ограничителни вериги.

„Жената почти се удря в табелата, заобикаля я и се връща в най-опасната точка”. Това заяви Кирил Дойчинов, главен секретар  на Държавна агенция „Електронно управление“.

Николай Кънев, който е бил очевидец на инцидента и се обадил на 112, за да помогне на пострадалата, разказа че табелите около сградата не са били поставени на правилното място. „Живея наблизо, и знам когато има опасност как са поставени”, заяви той. По думите му табелата е била вързана с верига за парапета на тротоара.  


Коментари (1)

Дундьо Има, или няма табели и ограждения - българина преминава, после, ако пострада - друг му е виновен. От репортаж по ТВ се вижда, че въпреки огражденията и табелите хората минават, дори се сърдят защото поради огражденията трябвало да вървят по улицата....за отсрещния тротоар дума да не става, много е далеч.
17.02.2021 11:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още