Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столична община отстъпва парка „Врана” на държавата

Общество

Столична община отстъпва парка „Врана” на държавата

Столична община отстъпва парка Врана на държавата - Tribune.bg
Снимка:

За последните 5 години 600 хиляди лева са вложени за поддръжката на парка

Столичната община отстъпва парка „Врана” на държавата. От там няма да обжалват решението на Софийския градски съд по делото за царския имот. Общината ще оспори само разноските, след като преди месец беше осъдена да плати на държавата от 700 хиляди лева, съобщава bTV.

Специална работна група от общината е обсъдила казуса с парка „Врана”, дарен на общината от Симеон Сакскобургготски през 2001 г. Без особени мнения, всички са преценили, че сумата може да се увеличи при всяка следваща съдебна инстанция.

„И бидейки държавна собственост, паркът запазва именно обществения си характер. Паркът има защита и по линия на това, че е обявен за паметник на градинско-парковото изкуство”,  каза Ботьо Ботев,  общински съветник в СО.

От общината обясняват още, че за последните 5 години 600 хиляди лева са вложени за поддръжката на парка и че те са от бюджета на столичани.

Адвокатите на държавата не знаеха. „Винаги ни изненадва, когато някой признае правата, които сме твърдели и сме защитавали. И ни радва съответно. Това означава, че с правната теза сме убедили противната страна, че нашата теза е вярната”, каза Марияна Попова, адвокат на държавата.

По две от делата – за „Саръгьол” и „Ситняково” има изпълнителни листове и държавата вече може да влезе във владение. Защитата на Сакскобургготски засега отказва коментар.  

 


Етикети държава

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още