Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столичната община обяви търг на стойност почти 100 млн. лв. за трамваи

Общество

Столичната община обяви търг на стойност почти 100 млн. лв. за трамваи

Столичната община обяви търг на стойност почти 100 млн. лв. за трамваи - Tribune.bg
Снимка:

Столичната община обяви търг на стойност почти 100 млн. лв. за трамваи и 18 нови машини скоро ще возят пътниците по линиите 20 и 22 в столицата, съобщиха от местния парламент в столицата. Новите мотриси ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик, нисък под, безшумно придвижване и удобни салони.

Заместник-кметът по транспорт Илиян Павлов отбеляза, че в скоро време предстои да бъдат закупени още нови трамваи, тролейбуси и автобуси.

"Голямата задача за този мандат е и обновяването на пътната инфраструктура. Следващата седмица започва разширението на ул. Опълченска, която ще бъде разширена до 6 ленти, а работим и по други важни артерии - булевардите Кн. Мария Луиза и Джеймс Баучер. Там освен пътната, напълно ще бъде ремонтирана и инфраструктурата за трамваите. Транспортът и лесното придвижване на всички участници в движението са основен приоритет и във всеки наш проект ще видите, че мислим за всички софиянци. Доволен съм, че за четири месеца направихме няколко големи крачки напред", уточни Павлов.

От своя страна Андрей Зографски - заместник-председател на транспортната комисия на Столична община, се ангажира с още нови проекти и програмата за строителство на етажни паркинги в кварталите, с което значително ще се облекчи паркирането и ще се подобри градската среда.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети трамваи
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати