Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столичната община с нов пункт за ваксинация в метрото

Общество

Столичната община с нов пункт за ваксинация в метрото

Снимка:

Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 беше открит днес между метростанците Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и „Орлов мост“, съобщиха от Столичната община.

Входовете към пункта са откъм „Княжеската градина“, откъм Орлов мост през подвижната пътека към университета, както и през самата станция „Софийски университет“. Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14.00 до 19.00 часа. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ номер 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември. Той се намира в метростанция „НДК“, откъм бул. „Патриарх Евтимий“. Неговото работно време е понеделник, сряда и петък - от 8.00 до 13.00 ч , а вторник и четвъртък - от 13.00 до 19.00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.  


Топ новини

виж още

Актуална тема