Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столичната „Топлофикация“ в готовност за пускане на парното

Общество

Столичната „Топлофикация“ в готовност за пускане на парното

Столичната Топлофикация в готовност за пускане на парното - Tribune.bg
Снимка:

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат предварително включване на отоплението

"Топлофикация София" ЕАД има готовност да започне новия отоплителен сезон при настъпване на съответните условия, съобщават на сайта си от дружеството.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от плюс 12 градуса и прогноза от НИМХ за трайно застудяване. Дружеството работи със седмична прогноза за времето и ще реагира според условията.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите на Топлофикация да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. От дружетвото напомнят, че клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага след това допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.

Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат предварително включване на отоплението. За това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление.

При желание от страна на клиентите, парното може да бъде пуснато в отделна сграда преди общото включване на отоплението в града. За целта в най-близкия Център за обслужване на клиентите е необходимо да бъде представено заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на потребителите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане без съгласието на всички съседи, уточняват от столичното топлофикационно дружество.

Същевременно от "Топлофикация София" съобщиха за БНТ, че по-малко от 1% са жалбите за изравнителните сметки. Общият им брой е около 2 000 на над 400 000 абоната. Срокът за подаване на жалба беше удължен до 30 септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати