Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“

Общество

Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“

Столичният инспекторат почиства графити от ул. Цар Иван Асен II - Tribune.bg
Снимка:

100 кв. м. нецензурни надписи и драсканици вече са отстранени от улица „Цар Иван Асен II“

Само в рамките на няколко дни екип на Столичен инспекторат успя да отстрани повече от 100 кв.м. графити и надписи по ул. „Цар Иван Асен II“. Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като „Царевец“, „Асеновец“ и „Трапезица“, а в участъка около кино „Влайкова" са заличени десетки нецензурни надписи и символи. В следващите дни предстои да бъдат почистени обекти в частта от 12 –то СУ „Цар Иван Асен II“ до бул. „Ситняково“.

На улицата са установени и 28 броя ел. табла в лош външен вид, като за тяхното промяна, вече има постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечати красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.

Кампанията по облагородяване на градската среда по емблематичната улица „Цар Иван Асен II" е съвместна между Столичен инспекторат и районна администрация на район „Средец“.

През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници и емблематични сгради. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м. подобни надписи.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети графити

Коментари (1)

Много добре Крайно време е. Центърът на с изпоцапаните фасади напомня за разруха и анархия.
25.09.2020 10:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети