Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Стотици понесоха чудотворната икона на Света Богородица в Бачковския манастир

Общество

Стотици понесоха чудотворната икона на Света Богородица в Бачковския манастир

Стотици понесоха чудотворната икона на Света Богородица в Бачковския манастир - Tribune.bg
Снимка:

На втория ден от Великден стотици вярващи от цялата страна се включиха в литийното шествие на Бачковския манастир.

Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местноста Клувията. Според легендата в тази местност иконата е била скрита от турските набези.

Богомолците изминават 6-километровото разстояние пеша, носейки на ръце лика на Божията майка по дългия и стръмен път. Чудотворната икона е била открита през 17 век от две овчарчета, високо в скалите над манастира.

„Според кондиките на Светата обител най-много чудеса са регистрирани именно в тези дни. Това не е случайно. Дължи се на общата молитва, която целият народ отправя към Богородица. Многократно и аз, и братята от Светата обител, сме ставали свидетели на чудеса. Всяко чудо е свързано с определен човек, с неговия живот, с това, от което той има нужда тук, на земята. Бог подкрепя всички, които му се молят. От Бог може да поискаме всяко добро“, заяви пред Нова телевизия епископ Сионий, игумен на Бачковския манастир.

Вярващи споделиха, че „ако вярваш в Бога, той никога няма да те остави, ще ти помага, ще бъде с теб, лошото ще бяга, доброто ще идва“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети