Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Студент по история подари документи на македонския посланик в България

Общество

Студент по история подари документи на македонския посланик в България

Студент по история подари документи на македонския посланик в България - Tribune.bg
Снимка:

Преди дни съпругът на македонския посланик у нас заяви в публикация във Фейсбук, че Войдан Чернодрински (български драматург, театрален деец и автор), е писал на македонски език

Студент по история и далечен роднина на Димитър Талев от Прилеп подари исторически документи на македонския посланик в България.

Причината за тази акция на Димитър Панчев е изказване на съпруга на македонския посланик у нас Агнеса Руси-Поповска.

Преди дни той заяви в публикация във Фейсбук, че Войдан Чернодрински (български драматург, театрален деец и автор), е писал на македонски език.

„Посланик Агнеса Поповска веднага да се разграничи от позицията на собствения си мъж и снимките, на които присъства, затова че Гьорче Петров е македонски революционер и Войдан Чернодрински бил писал на македонски язик. Снимки с гробовете на двамата българи не от Скопие, а от София… Това е крайно враждебно отношение към България! Показва пълно незачитане на историческата истина и гавра с всички позиции на България. Гавра и с всички софиянци с корени от Македония“, каза Панчев във видео във Фейсбук.

„Оставих историческите документи в сградата на македонското посолство, където се надявам утре госпожа Поповска да си ги прочете и да види кой е Войдан Чернодрински и кой е Гьорче Петров, и да се разграничи веднага от публикацията на собствения си мъж“, призова Димитър Панчев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети