Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СУ ще провери плагиатствал ли е Петър Илиев, ако получи сигнал

Общество

СУ ще провери плагиатствал ли е Петър Илиев, ако получи сигнал

СУ ще провери плагиатствал ли е Петър Илиев, ако получи сигнал - Tribune.bg

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще направи проверка по съмненията за плагиатство на предложения от "Има такъв народ" за министър на вътрешните работи д-р Петър Илиев, ако получи сигнал за това.

Това е позицията на висшето учебно заведение, съобщи правният портал lex.bg.

В университета от по-малко от 20 дни действат специални правила за извършване на проверка за плагиатство и недостоверност на научни данни в научни трудове на членовете на академичния състав. Те предвиждат, че сигнал за плагиатство могат да подадат на практика всички с научна степен в съответното професионално направление, всички хабилитирани лица, както и  „заемащи други академични длъжности, такива, обучаващи се в Софийския университет, или членове на редакционни колегии на учебни и/или научни издания“.

Проверка на „Лекс“  е установила, че Етичната комисия на СУ има отделни правила за работа и в тях изрично е регламентирано, че тя може да се самосезира за извършване на проверка.  

За съмненията за плагиатство в книга на спрягания тогава за кандидат за министър-председател Петър Илиев първо намекнаха от фейсбук страницата „Правна лудост“.

Междувременно Тошко Йорданов призова всеки, който твърди, че Петър Илиев е плагиатствал да застане с лицето си и да го каже, за  да може да  бъде осъден от Илиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Тартаковер "...Тошко Йорданов призова всеки, който твърди, че Петър Илиев е плагиатствал да застане с лицето си и да го каже, за да може да бъде осъден от Илиев..."
Това е точния ход. Другото е анонимен донос от подлец. Макар че през соца доноса се нарича сигнал, както е написано тук. Очевидно автора, или чиновниците в СУ "Климент Охридски" е могат да се оттърсят от миналото си.
03.08.2021 18:40 / Отговор
attropo тъпи,нали ти е пределно ясно,че на опорките на *кинефник* и неговите тролчета не им вярваме!маймуняка от Ямбол му е много ясно,че петърчо е преписвал,но също му е ясно,че от СУ в момента не можеш да чакаш нищо - прочети текста,тъпи!И,впрочем,марш в *кинефник*,че тука омирисваш!
03.08.2021 22:15 / Отговор
Симеон СУ с ректора си в момента е на дъното. Самият ректор е престъпник, който угажда на всяка власт, така че няма да застане срещу петърчо, тъй като петърчо после ще разселдва далаверите на ректорчето за източени милиони чрез обществени поръчки за ремонти на общежитията на су. Не чакайте нищо от тази проверка. нищо. докато ректорчето не отиде в затвора...
04.08.2021 12:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети