Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Sutherland Bulgaria дигитализира целия процес по обработката на документи и наемането на служители след интеграция с Evrotrust

Общество

Sutherland Bulgaria дигитализира целия процес по обработката на документи и наемането на служители след интеграция с Evrotrust

Снимка:

За първи път се въвежда използването на е-подпис в сектора за аутсорсинг на бизнес процеси в България

Компанията за аутсорсинг на бизнес услуги Sutherland Bulgaria, част от едноименната глобална компания, интегрира отдалечените и квалифицирани е-идентификация и е-подпис на Evrotrust Technologies за дигитализацията на целия си документооборот и процеса по наемане на служители. Услугите на Evrotrust могат да се използват директно през мобилния телефон.

След интеграцията с Evrotrust, българският офис на работещата в 20 държави по света и базирана в САЩ компания изцяло дигитализира обработката на документи и процеса по наемане на служители. Цифровизацията на целия цикъл от административни услуги за служителите на Sutherland Bulgaria значително намалява времето, необходимо за обработка на документите, повишава ефективността на работния процес и осигурява безопасна среда в условията на COVID-19.

„С Evrotrust осигуряваме сигурна и здравословна среда за служителите ни, което е наш основен приоритет в условията на коронавируса. Целта ни е да предоставим най-добрите условия в настоящата епидемична обстановка, за да могат служителите ни да развиват своя потенциал. Още преди COVID-19 имаме богат опит на глобално ниво в прехвърлянето на работни процеси у дома“, коментира Яким Кастелов, ръководител проект от Sutherland Bulgaria.

С е-подписа на Evrotrust, който е напълно законен и равностоен на собственоръчно поставения подпис на хартия, новоназначените служители вече могат да се присъединят към екипа на Sutherland Bulgaria от всяка точка на страната, без да е необходимо да посещават офисите в София, Варна, Бургас и Пловдив. В България за компанията работят над 2500 души.

Интеграцията с Evrotrust има и важен социален отпечатък в практиката на Sutherland Bulgaria. „С технологията и мобилното приложение на Evrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща привличаме по-лесно и хора с увреждания, тъй като вече не е необходимо да посещават наши офиси, за да подпишат договора си“, обясни още Кастелов от Sutherland Bulgaria.

Решението за въвеждането на иновативната технология на Evrotrust за е-идентификация и е-подпис е без аналог до момента в сектора за аутсорсинг на бизнес процеси (Business Process Outsourcing) в България.

„Пандемията от коронавируса даде силен тласък на дигитализацията на бизнеса във всички сфери на икономиката. BPO секторът не е изключение и сме удовлетворени, че в лицето на Sutherland Bulgaria имаме солиден партньор от тази индустрия, който ни се довери. В условията на COVID-19 услугите на Evrotrust съдействат пряко за опазване здравето и живота на служителите и помагат на компаниите да продължат да работят и да развиват бизнеса си“, коментира Константин Безуханов, изпълнителен директор на Evrotrust.

Приложението на Evrotrust Technologies за е-идентификация, е-подпис и препоръчана е-поща изцяло по дигитален път отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Към момента близо 90 хил. потребители използват мобилното приложение на Evrotrust.                                                                                                                              


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още