Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Свързват граничен пункт „Калотина” и магистрала „Европа”

Общество

Свързват граничен пункт „Калотина” и магистрала „Европа”

Свързват граничен пункт Калотина и магистрала Европа - Tribune.bg
БГНЕС

Граничният пункт „Калотина” ще бъде свързан с магистрала „Европа”, стана ясно след проверката на  място на министрите Иван Демерджиев и Иван Шишков. Вътрешният министър каза, че ремонтът ще разшири граничния пункт и ще го превърне в място, което може да поема натовареното движение от магистралата.

„Между ГПКП „Калотина“ и АМ „Европа“ има участък от около 150 метра, който е извън проекта, но е планувано разширяване. Мога да уверя, че пунктът ще се свърже с магистралата, а не пунктът да се свърже с двулентов път, както е на гръцката граница”, обясни Шишков. 

Очаква се проектът да бъде внесен в рамките на около месец. „Надяваме се до Нова година част от трасето да бъде пуснато на биндер”, допълни служебният министър.

„По същия начин работим по отношение на всички други пунктове в страната, които са основни. Идеята е да се увеличи пропускливостта отвсякъде, да се увеличи обемът на превозни средства, които могат да се обработват едновременно и тези пунктове да придобият вид, от който да не се срамуваме всички”, каза Демерджиев.

Срокът на изпълнение на проекта е 180 дни, уточни министърът и допълни, че очаква лятото на следващата година да е готов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати