Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Свети Мина“ в Пловдив няма да е изцяло COVID болница, намаляват леглата за болни с коронавирус

Общество

„Свети Мина“ в Пловдив няма да е изцяло COVID болница, намаляват леглата за болни с коронавирус

Снимка:

Отменя се трансформирането на общинската МБАЛ "Св. Мина" в изцяло COVID болница с нова заповед на РЗИ-Пловдив. Лечебното заведение трябва да намали COVID леглата от 137 на 60, тъй като това е обемът, който към момента може да бъде обезпечен. Това съобщи на извънреден брифинг заместник-кметът на града Анести Тимчев.

Със заповед на директора на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Манчева в лечебното заведение трябва да бъдат разкрити единствено и само 60 на брой места за болни в средно тежко състояние, уточни той. Към момента заетите легла с лежащо болни са 59. Продължава оборудването с медицинска апаратура, като днес беше получен респираторен апарат, произведен от фирма БТЛ, която има завод в Пловдив, информира БТВ. Предстои да бъде дарена още медицинска апаратура.

Междувременно бе разкрита и референтна лаборатория за PCR тестове за пациенти на общинските здравни заведения.

Асоциацията на студентите по медицина откликна на апела на община Пловдив и студенти по медицина се включват като доброволци, за да помагат.

В момента в МБАЛ „Свети Мина" вече работят 8 студенти. Всички ще бъдат разпределени по график и ще дават дневни и нощни дежурства.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още