Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Свидетел: Първата гръмотевица покоси Иван Ранчев

Общество

Свидетел: Първата гръмотевица покоси Иван Ранчев

Снимка:

Смарт гривна е вероятната причина за смъртта на треньора, смятат очевидци

Валеше сирен дъжд, но гръмотевиците не бяха близо и първата удари Иван Ранчев. Това разказа за БТВ Георги Новаков, един от очевидците на инцидента, при който от мълния загина треньорът на футболен клуб „Хебър“ Пазарджик Иван Ранчев по време на мач в с. Лесичево.

41-годишният треньор в школата на ФК „Хебър“ Иван Ранчев е бил ударен от гръмотевица на терена около 18:40 ч. в неделя по време на контролен мач между едноименния местен тим и Ботев (Черногорово).

Малко след началото на мача е завалял силен дъжд и е паднала мълния, която поразила на място мъжа. Незабавно е изпратена линейка, но спешните медици само са констатирали смъртта му.

Леко пострадали са още трима футболисти. Съотборници са направили опит да реанимират покосения треньор, но безуспешно. Спешна помощ само е констатирала смъртта му.

Смарт гривна на ръката, свързана с телефона, е вероятната причина за смъртта на ударения от мълния Иван Ранчев, смятат очевидци на инцидента.

„Такива срещи се организират всеки уикенд, имало е и други двубои, които са се играли на дъжд. Никой не е предполагал, че може да се случи нещо подобно", коментира Йордан Чолов, треньор от школата на ФК „Хебър“. Според него именно смарт гривната на приятеля му Иван Рачев е привлякла мълнията към него, въпреки че на стадиона е имало два гръмоотвода. Гръмотевичната буря е изненадала футболистите в началото на срещата и те не са успели да напуснат терена.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още