Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СЗБ и БАЗ: Когато фактите говорят и щабът мълчи!

Общество

СЗБ и БАЗ: Когато фактите говорят и щабът мълчи!

Снимка:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България с позиция относно наближаващия 21 декември, когато изтича настоящата заповед на министъра на здравеопазването.

Ето какво пишат сдруженията от бранша:

„Наближава датата 21 декември. Заветната дата, на която заведенията, фитнесите и моловете трябва да бъдат отворени. Единствените, които поеха тежестта и финансовите негативи от страна на бизнеса за справяне с пандемията. Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината вече 150 дни. Това е почти половин година, в които те не могат да упражняват правото си на труд. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец. Какво се промени? Както знаете, браншовите организации следят отблизо всичко, което влияе пряко на нашия сектор. Ето какви са фактите и как се промени заболеваемостта след последните противоепидемични мерки:

26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в национален мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% положителни тестове.

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространението на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, положителни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 починали.

11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста,  36,1% положителни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 починали.

КАКВО СЕ ПРОМЕНИ? Отговорът е: НИЩО!

С днешна дата, 15 декември, единствената правилна позиция, която Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията можем да приемем е:

Незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси и обявяване на правилата, при които ще работят. Не на 21 декември! Сега! Обявяване на взетите решения като неефективни, грешни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за извършване на труд на само една част от бизнеса. Забрани за работа да се въвеждат само и единствено за всички сектори, които не обхващат стоките от първа необходимост. 

Настояваме за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове! И искаме да знаем при какви правила нашите клиенти ще могат да посрещнат Нова година.

Чл. 48 от Конституцията на Република България:  Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Последните дни бяха достатъчно добро доказателство, че не заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте! А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи!!!“  


Коментари (3)

анализатор Тези са свършили пърцуцата и "белото " или са ги напуснали клиентите "он лайн "! В качеството си на какъв констатира , изисква , заповядва , позовава се на правото на труд на всеки българин , заложено в Конституцията ! Бих казал "Обущарю , не по-високо от обувките !/ в случая от тезгяха /. Бих попитал този "юрист на конци " кой член на Коституцията касае КОВИД 19 и "има ли той почва у нас "?
15.12.2020 15:18 / Отговор
ссс После плачат,що сме първи по смъртност,и как нямало полза от мерките.Но като гледам какво става в другите държави и мерките там,то в българи не демокрация,а свободия!
15.12.2020 15:31 / Отговор
Лакомо дупе... Ако сме нормална държава и народ,аз бих ги отворил и бих призовал ,никой,ама никой да не влиза в кръчми и кафенета,за да видят,че само лакомията говори,а не фактите!
15.12.2020 15:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още