Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СЗБ и БАЗ: Предложението на БХРА за служебен министър на туризма е лобизъм

Общество

СЗБ и БАЗ: Предложението на БХРА за служебен министър на туризма е лобизъм

СЗБ и БАЗ: Предложението на БХРА за служебен министър на туризма е лобизъм - Tribune.bg
Снимка:

Предложението Георги Щерев да заеме поста е пореден опит хотелиерите да се докопат до власт и привилегии

От името на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, категорично възразяваме срещу предложението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) нейният председател Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма. Това се казва в позиция на СЗБ и БАЗ, разпространена до медиите.

Силно възразяваме срещу определението, че това е „предложение на бранша“! Със сигурност не е предложение на по-голямата част от сектора, а само на асоциацията, която през последната година доказа, че се интересува единствено от интересите на хотелиерите! Затова се налага да подчертаем, че туристическият сектор далеч не е само хотели – основна част от него са заведенията, транспортните фирми и всички съпътстващи услуги, които са неизменна част от туризма, подчертават организациите. 

И допълват: С цялото ни уважение към господин Щерев, но нито той, нито представляваната от него организация са обединители за нашия сектор, а точно обратното. Убедихме се, че в абревиатурата БХРА, Р-то, което би трябвало да означава „ресторантьорска“, отдавна е загубило своя смисъл и вече е само за благозвучие.

Определяме предложението на БХРА за служебен министър на туризма като лобизъм и пореден опит от страна на хотелиерите да се докопат до власт и привилегии.

Във връзка с гореизложеното, заявяваме готовност, ако господин Георги Щерев бъде назначен за служебен министър на туризма, да изразим гражданския си протест с всички възможни средства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети