Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Таксиметрови шофьори протестираха за справедливи присъди след агресия срещу техни колеги

Общество

Таксиметрови шофьори протестираха за справедливи присъди след агресия срещу техни колеги

Таксиметрови шофьори протестираха за справедливи присъди след агресия срещу техни колеги - Tribune.bg
Снимка:

Таксиметровите шофьори отново излязоха на протест срещу сградата на Съдебната палата в София. Искат справедливи присъди след агресия на пътя срещу техни колеги.

Акцията е организирана от Националния таксиметров синдикат (НТС), а конкретният повод за нея е отлагане на делото срещу нападателя на таксиметровия шофьор Апостол Вълчев, насрочено за друга дата след неявяване на неговия защитник.

"За пореден път делото беше отложено, този път за 28 ноември. Най-тревожното в това дело конкретно е изменението от предходната инстанция на обвинението - от предумишлен опит за убийство с цел грабеж, на сплашване", каза за БТА Красимир Цветков, председател на НТС.

"Надяваме се на следващото заседание, защото това е последната инстанция по делото, неща да се случат и извършителите на това нападения да получат максимално строги присъди, предвидени от българския закон", допълни Цветков.

Цветков каза, че целта на протеста е да бъде обърнато внимание и на случая от столичния квартал "Разсадника", в който таксиметров шофьор почина след конфликт с друг участник в движението на пътя.

Председателят на НТС припомни, че представители на таксиметровия бранш проведоха срещи с ръководството на Министерството на транспорта и съобщенията, на автомобилната администрация, както и с главния секретар на МВР, на които беше обсъдена възможността за въвеждане на видеорегистратори и паник бутони във всички автомобили, осъществяващи обществен превоз. По думите му тази мярка е технически възможна за реализиране и ще бъде ефективна срещу агресията на пътя. Разговорите за практическата реализация на тази идея и конкретизирането на параметрите ще продължат, обясни още Красимир Цветков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати