Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Таксиметровите шофьори излизат на два протеста в София-искат вдигане на тарифата с 50%

Общество

Таксиметровите шофьори излизат на два протеста в София-искат вдигане на тарифата с 50%

Таксиметровите шофьори излизат на два протеста в София-искат вдигане на тарифата с 50% - Tribune.bg
Снимка:

Националният таксиметров синдикат ще проведе два протеста днес - пред Столичната община и пред Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Протестът на такситата пред Столичната община е в защита на искането на бранша за актуализация на минималната и максималната тарифа за таксиметров превоз в София.

Очаква се на днешната сесия на СОС общинските съветници да гласуват единствено размера на данъка за таксиметрова дейност за 2022 година, но не и тарифите, въпреки искането на бранша за увеличение на минималната и максималната тарифа с 50 процента.

Председателят на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков обясни пред БНР:

„Искаме да обърнем внимание на общинските съветници, че ние имаме нужда от това увеличение сега, а не след като фалираме, защото нашите горива в момента растат и продължават да растат, а по обясними причини таксиметровият пазар е концентриран върху минималната общинска цена, която не е актуализирана въпреки законовите дейности на съвета от 2009 година“.

От 16 часа пред сградата на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ протестът на шофьорите на таксита е заради исканата оставка на изпълнителния директор на агенцията Бойко Рановски. С разпъването на палатков лагер се започва безсрочен протест.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати