Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Танева: Бюджетът на земеделците става 106 млн. лева

Общество

Танева: Бюджетът на земеделците става 106 млн. лева

Снимка:

Планираме да се разплатим преди 16 октомври, посочи земеделският министър

"Ще предоставим на българските земеделски производители 106 млн. лева бюджет“, съобщи на брифинг земеделският министър Десислава Танева. Така според нея министерството приключва в годишен план темата за подпомагането в условията на COVID-19 и на извънредна ситуация.

По думите ѝ, когато е въведена карантината и пазарите са били затворени, правителството е предприело поредица от мерки, за да гарантира нормалната работа на земеделските производители.

„В началото на март трябваше да осигурим финансово процеса на земеделското производство и се справихме успешно с това. Второ, предприехме различни решения по отношение на контрола на вносната земеделска продукция от трети страни. С това за първи път БАБХ на практика работеше на 100-процентова извадка", изтъкна Танева. Тя увери, че във всеки един момент е имало категорична гаранция за качеството на плодовете и зеленчуците на пазара в страната.

"Започнахме да говорим още март месец за финансова подкрепа. Всички възможности, които ни предостави ЕК едно по едно започнахме да използваме", разясни Танева.

Министърът на земеделието припомни, че по инициатива на България се е дало право на страните-членки на ЕС да направят изменение на програмите си за развитие на селските райони и да подкрепят сектора за загуби от коронавируса.

Десислава Танева поднесе специални благодарности на колегите си – министър-председателя и министъра на здравеопазването, защото за периода на карантината и извънредната епидемична обстановка в страната всички предложения на земеделското министерство и молби за изключение по отношение на придвижването са приети и е осигурена нормална работа на земеделските производители.

"Планираме да се разплатим преди 16 октомври", посочи земеделският министър.  


Коментари (1)

Нино Нещо много щедри станахте напоследък.... А на зеделци, а на администрация, а на... Ама земеделския м-р бега от директни срещи с производителите в Петрич, защото знае какво ще й кажат!
04.08.2020 15:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още