Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Таня Михайлова: Не е добре първокласниците да се обучават онлайн

Общество

Таня Михайлова: Не е добре първокласниците да се обучават онлайн

Снимка:

Контактът с учителя е изключително важен, смята заместник-министърът на образованието

Не е добре първокласниците да се обучават онлайн, посочи пред БНТ заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

„Един родител да е до детето си и да му предава знания, не е никак лошо. Въпросът е доколко е полезно за децата ни да останат затворени вкъщи“, коментира пред БНТ Михайлова. За нея пандемията е дала възможност родителите да видят труда на учителите.

"В момента няма присъствени занятия в училищата. Много голяма част от учениците от 1 до 12 клас са в обучение в електронна среда. Имаше малка надежда от днес детските градини на места да отворят врати заради крехките положителни тенденции, свързани с разпространението на коронавируса. За съжаление на много родители това не се случи. Докога ще бъде така, зависи и от компетентните органи", уточни Михайлова. Тя допълни, че е нормално родителите да очакват детските градини да бъдат отворени и учениците от начален етап да се върнат възможно най-скоро.

Заместник-министърът на образованието смята, че няма смисъл учениците да се връщат само за два дни - за 22 и 23 декември, а след Нова година ще продължат да се следят данните за разпространението на ковид инфекцията.

"При всички случаи за самите деца, особено в предучилищна възраст, особено в начален етап, това затваряне не е най-доброто", увери Михайлова.

По думите й въпросът не е в това дали е включена камерата, а дали го има контакта с учителя, което е изключително важно - най-вече в началното образование, тъй като в първи клас се изграждат навиците за учене.  


Коментари (1)

??? Браво!Много сериозно откритие!Топлата вода вече не е непозната!
14.12.2020 11:12 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още