Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Таня Найденова ще обжалва освобождаването си като шеф на Патентното ведомство

Общество

Таня Найденова ще обжалва освобождаването си като шеф на Патентното ведомство

Таня Найденова ще обжалва освобождаването си като шеф на Патентното ведомство - Tribune.bg
Снимка:

 Отстранената от поста директор на Патентното ведомство Таня Найденова ще обжалва това уволнение, обяви тя в интервю за bTV.

Найденова беше назначена начело на ведомството в началото на юни тази година от бившия премиер Кирил Петков. Сега за директор на Патентното ведомство ще бъде върната проф. Владя Борисова, която беше отстранена през юни. 

Тя е била на същия пост и през 2014 г. при управлението на кабинета "Орешарски". Преди това Таня Найденова дълги години беше съветник от БСП в Столичния общински съвет (СОС).

"Аз съм била експертно назначение. Член съм на БСП, не го крия, но това нищо не означава", заяви Найденова.

По думите ѝ заповедта за отстраняването ѝ е "абсолютно незаконосъобразна" и е със "скалъпени мотиви".

Мотивите, с които Министерството на икономиката я освобождава от поста са, че не е посещавала работното си място, като пред колегите си е заявила, че е в чужбина. Справка показвала, че в този период тя не е имала нито подписано разрешение за използване на платен годишен отпуск, нито е била в командировка. Това на практика означава, че тя еднолично е взела решение да не се явява на служебното си място, с което е блокирала дейността на Патентното ведомство.

На тези обвинения Найденова отговори, че е била в командировка на административни съвети в Люксембург и Женева, където нейното участие е било задължително. След това е била в отпуск, разписан от бившия министър на икономиката Корнелия Нинова. Уволнена е, докато е била в отпуск.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети