Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Търси се мъж, причинил сблъсък и тежки травми на друг скиор в Боровец

Общество

Търси се мъж, причинил сблъсък и тежки травми на друг скиор в Боровец

Търси се мъж, причинил сблъсък и тежки травми на друг скиор в Боровец - Tribune.bg
Снимка:

Трета седмица полицията издирва мъж, причинил тежки травми на скиор при сблъсък край лифта на пистата "Мартинови бараки 1" в Боровец на 19 януари вечерта, около 20-20:30 ч., съобщиха близки на пострадалия пред Нова тв. Издирваният човек е избягал от мястото на инцидента, без да помогне.

Пострадалият млад мъж е със счупена лява бедрена става и с натрошена дясна подбредрица. Той е професионален скиор, бил е ски учител в Канада в продължение на повече от 6 г. и се е подготвял за състезание, когато е блъснат.

Неговата майка Лилия Празникова призова всички свидетели на тежкия инцидент да помогнат за разкриването на самоличността на човека, който е причинил удара. Тя се обърна и към избягалия скиор с призив да осъзнае какво е причинил с деянието си.

По описание причинилият инцидента е  "мъж на видима възраст около 40 години, облечен в бяло яке."

"Ударът е много силен, синът ми е завъртян във въздуха няколко пъти, пада в болки на земята. Скиорът, който причинява инцидента, не само, че не спира да окаже помощ, а започва да крещи с обидни думи, да обвинява сина ми, че е разбил лицето му, обръща се и напуска мястото на инцидента," обяснява майката.

Съдействието на свидетелите е от ключово значение за разследването, тъй като в този участък от пистата няма камери, признават от управата на курорта.

На пистите има ски и полицейски патрули, един от тях е помогнал на мъжа да бъде закаран в болница в София. Патрулът се е отзовал, след като другият скиор вече е бил избягал.

След удара пострадалият млад мъж е с тежки наранявания и на двата крака и възстановяването му ще отнеме поне 7-8 месеца, казва майка му. Освен че няма да може да кара ски, в близките месеци няма да може и да ходи и все още чака лекарите да му разрешат дори да сяда.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети