Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Търсят Ивана на адреси в други области, сервитьорка разказа, че напоследък пиела и разполагала с пари

Общество

Търсят Ивана на адреси в други области, сервитьорка разказа, че напоследък пиела и разполагала с пари

Търсят Ивана на адреси в други области, сервитьорка разказа, че напоследък пиела и разполагала с пари - Tribune.bg
Снимка:

Според разказ на жената, работеща в посещавано от Ивана заведение, момичето твърдяло, че родителите ѝ я „тъпчат с лекарства и иска да избяга“

Вече почти седмица няма следа от 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница, която изчезна от училище миналия четвъртък. Обходени са 600 дка площ в широк периметър около Дупница. Полицията и отдел „Киберпрестъпност“ проверяват странни активности в профилите на Ивана в социалните мрежи – включително смяна на профилната снимка и реакции и на коментари. Вчера беше претърсен районът около язовир „Дяково“, както и горите край града.

Малко преди Нова година Ивана започнала често да посещава кварталните кафенета. Пиела енергийни напитки и алкохол. „При мен е консумирала водка с уиски на едно място. С два вида безалкохолно, отделно кафе вътре в алкохола“, коментира сертитьорката Стефания пред БНТ.

Тя забелязала, че момичето разполага с доста пари.

„Имаше в нея около 200 - 300 лева последният път, когато дойде при мен. Тя говореше, че техните я тъпчат с лекарства и иска да избяга“, споделя Стефания.

Съученици на изчезналото момиче и разказаха, че не е била буйна, но е нямала приятели. Постоянно била с телефон в ръка, записвала клипчета и ги качвала в социалните мрежи. В деня преди да изчезне е качила над 50 клипа в ТикТок.

Повечето от постъпващите сигнали за Ивана са противоречиви и неясни.

„Проверяват се всички сигнали. Включително и такива, подавани през социалните мрежи. Повечето от тях са уклончиви. Кой какво е видял. Но не се пренебрегват никакви сигнали, всичко се проверява от органите на МВР. Целият ресурс от хора е на терен. Днес сме се видели официално с родителите. Разстроени са, не искам да изпадам в подробности“, каза още Бойко Христов, заместник-кмет на Дупница.

Телефонът на момичето още в първите дни след изчезването ѝ е предаден на киберспециалисти, казаха от полицията. Все още се установява дали тя сама е сменила профилната си снимка във Фейсбук вчера или профилът ѝ е бил откраднат.

По неофициална информация се проверяват и адреси в съседни области, на които има сигнали, че може да се укрива, предава БТВ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати