Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тържество на 15 септември само за учениците в първи клас

Общество

Тържество на 15 септември само за учениците в първи клас

Снимка:

Тържества в дворовете на училищата на 15 септември ще има само за първокласниците. Този вариант за начало на учебната година е обсъден от работна група в Министерството на образованието. Идеята е да няма струпвания в училищата.

в ситуация на коронавирус, коментира за „24 часа“ директорът на столичното 119-о СУ “Акад. Михаил Арнаудов” Диян Стаматов.

По думите му народна традиция е и няма как да се забрани на родителите, бабите и дядовците на първолак да го придружат в първия учебен ден.

За експертите в работната група на МОН е важна и социализацията на първокласниците. За тях дистанционната форма на обучение се смята за неприложима, защото ще обрече випуска на тотална неграмотност.

Затова се препоръчва на директорите децата от 1-и клас да се разделят на две. Едната група ще се поема от основния учител на класа, другата - от педагога, който води занималнята, ще учат едновременно, но в различни помещения. Така ще се получат групи от по 11-12 деца.

Министерството на образованието и науката предвижда учебната година да започне във всички училища в страната присъствено при спазване на дистанция, дезинфекция и ползване на предпазни средства.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още