Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тази нощ е починал бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов

Общество

Тази нощ е починал бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов

Тази нощ е починал бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов - Tribune.bg
Снимка:

Той е основният критик на Тодор Живков преди 10 ноември 1989 година

Тази нощ е починал бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов. Тъжната вест съобщи във Фейсбук синът му проф. Михаил Мирчев.

„Уважаеми скравенци, тази вечер нашият Татко Проф. Стоян Михайлов си отиде. Спокойно и тихо, след един прекрасен слънчев ден. Бе обграден с много внимание и любов не само от близките си, но и от толкова много приятели и колеги, съселяни и съграждани. 90 години достоен живот. Изпълнен живот с висок дух и смела мисъл, с честност и дръзновение за добри дела. И с ведра усмивка към всички. Мир на душата му“, пише проф. Мирчев, който е социолог и бивш кандидат за кмет на София от БСП.

Професор Михайлов е дядо на депутата от БСП Стоян Мирчев.   

Стоян Михайлов е роден на 6 октомври 1930 г. в Скравена. Близък сътрудник на проф. Живко Ошавков от 1956 г. до смъртта му.

Той е основният критик на Тодор Живков преди 10 ноември 1989 г. Един от създателите на родната социология. Дългогодишен ръководител и съосновател е на Института по социология на Българската академия на науките по времето на соца, а от 1976 г. до 1988 г. е член на ЦК на БКП. Инициатор е и на т.нар. Възродителен процес, а в началото на 1985 година участва в специална временна комисия от висши функционери, която координира неговото реализиране.

Депутат е в Седмото велико народно събрание. След свалянето на Тодор Живков за кратко става вицепремиер на Георги Атанасов през 1989 г. 

                                  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ЕГА ТИ ГОЛЯМО КОТИЛО
24.10.2020 12:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети