Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Теглят жребия с номерата за изборите на 2 март, окончателно на вота 23 партии и 8 коалиции

Общество

Теглят жребия с номерата за изборите на 2 март, окончателно на вота 23 партии и 8 коалиции

Снимка:

Жребият с номерата на партиите и коалициите за предстоящия вот ще се проведе на 2 март. Това съобщи говорителят на ЦИК Таня Цанева.

Окончателно на вота ще се явят 23 партии и 8 коалиции. Сред подалите документи има 6 отказа. „Имахме партии, които бяха в неприключила проверка, от тях сме заличили 2 партии, а на една са били коректни записите на подписката“, уточни Цанева.

До 2 март Инициативните комитети трябва да предадат подписките си в РИК. Това е и срокът, в който партиите и коалициите трябва да представят кандидатските си листи, каза Цанева.

ЦИК взе решение и за избирателите, чиито лични документи са с изтекъл срок на валидност. „Съобразихме се с промените, направени в закона за извънредната ситуация и съгласно тези промени лични документи, които изтичат в срока от 13 март 2020 до 31 януари 2021 се удължава с 6 месеца. Тоест това значи, че изтеклите документи от 13 март 2020 до днешна дата и към датата на изборите, ще бъдат валидни и ще могат хората с тези документи да гласуват. Приехме и решение за подвижните СИК за избирателите с трайни увреждания. Предстои да приемем отделно решение за подвижните СИК, които ще обслужват карантинираните избиратели. През изтеклата седмица нямаме подадени жалби“, обобщи още Цанева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още