Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Телеграф“: Доц. Мангъров без маска в автобуса

Общество

„Телеграф“: Доц. Мангъров без маска в автобуса

Снимка:

Читател го е хванал в нарушение, Фейсбук обяви негов пост за подвеждащ

Доц. Атанас Мангъров не спазва въведените в цялата страна мерки срещу коронавируса, пише „Телеграф“, който е цитиран в“ Монитор“. Читател го е хванал в крачка, докато пътува без маска в градския транспорт.  

„Мангъров се качи в автобус 310 от Сточна гара в посока кв. „Люлин“ в четвъртък малко след 20 часа вечерта. Той седна на най-задната седалка в полупразния автобус до група млади ромки, които разговаряха шумно и също бяха без маски. Единствено по-възрастен мъж носеше маска, но в познатия стил „лигавник“, поставена ниско долу под носа. След като се повози две спирки с рейса, Мангъров слезе на спирката при бул. „Христо Ботев“, откъдето се прехвърли на трамвай, отново без изобщо да си постави маска“, разказа читателят пред „Телеграф“.

Междувременно Фейсбук отново „цензурира“ доцента, като отбеляза негов пост за некоректен и подвеждащ. В публикацията доц. Мангъров показва изследване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ и пише - „70.6% от заболелите (със симптоми) винаги са носили маска. 3.9% никога не са носили маска“.

Всъщност обаче данните на CDC обхващат само периода 1-29 юли, а цитираните 70 процента са едва 108 души. Ето защо от Фейсбук алармират под публикацията на Мангъров: „Независими проверители на фактите казват, че в тази информация липсва контекст и би могла да подведе хората“. По отношение на маските обаче доцентът е последователен, като от самото начало на епидемията той казва, че не вижда полза от тях.

Не така обаче стои въпросът с тестовете, за които в началото казваше, че трябва да са масови, а днес твърди, че са безсмислени, освен ако няма проявени симптоми. Както вече писахме, лекарят бе гост на водещия от БНТ Георги Любенов, който обяви, че е заразен с коронавирус и призова всички контактни с него да се тестват. Това направи бившият здравен министър д-р Петър Москов, който публикува негативния си резултат и в социалните мрежи. На свой ред обаче доц. Мангъров заяви, че няма никакво намерение да се изследва, пише изданието.  


Коментари (3)

Mihaela Tozi e lud Covechec.
18.10.2020 20:21 / Отговор
сивата котка Читателят на "Телеграф" е бил инструктиран да следи Мънгъров дали, кога, къде ще си сложи маска ли?
18.10.2020 21:22 / Отговор
Мразя смърфовете По-важно е,че ходи без мозък по телевизиите и показва магарешки инат,присъщ на простак!
19.10.2020 00:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още