Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. „Телус” предприемат юридически действия срещу BIRD.bg заради неверни твърдения

Общество

„Телус” предприемат юридически действия срещу BIRD.bg заради неверни твърдения

Телус предприемат юридически действия срещу BIRD.bg заради неверни твърдения - Tribune.bg

Категорично се противопоставяме на съдържащите се внушения и неверни твърдения, подтикващи към насилие и саморазправа с наши служители, несъвместими с принципите на демократичното общество и обективна журналистика. Това се посочва в официално становище  на TELUS International БЪЛГАРИЯ срещу  Bird.bg.

Припомняме, че разследващите журналисти отправиха заплахи към служители на „Telus” – фирмата, която според разследващия сайт модерира съдържанието на Фейсбук в България.

Ето и цялата позиция TELUS International БЪЛГАРИЯ:

Във връзка с публикувани некоректни твърдения във фейсбук публикация на Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни (BIRD) от 26.11.22 г., бихме искали да изразим следното становище:

Категорично се противопоставяме на съдържащите се внушения и неверни твърдения, подтикващи към насилие и саморазправа с наши служители, несъвместими с принципите на демократичното общество и обективна журналистика.

Здравето, безопасността и благополучието на служителите ни винаги е било и продължава да бъде основен приоритет за компанията. Изразяваме безрезервната си подкрепа към всеки един от тях и ще подсигурим всички ресурси за запазване на тяхното физическо и ментално здраве.

Вече са предприети необходимите юридически действия към разпространителите на съответните неверни твърдения. Смятаме за недопустимо и крайно неморално използването на лични профили в социалните медии на наши служители без тяхно разрешение. По този начин, биват застрашени животът и здравето им, уронва се тяхното достойнство, както и приносът към компанията ни и обществото.

TELUS International e публично търгувана компания, от която мажоритарният дял е собственост на TELUS, водещ канадски телеком. Компанията е утвърден доставчик на услуги за аутсорсинг на бизнес процеси с над 70 000 служители в глобален мащаб. В България обслужва над 50 клиента и е най-големият работодател в сектора с над 4500 служители. Това са хора с различна експертиза, сред които има както студенти, за които това е първа работа, така и професионалисти с дългогодишен опит.

Решително се противопоставяме, също така, на всякакви внушения за участие в незаконосъобразни действия или връзки с политически партии. Публикуването на фалшиви твърдения в интернет, без да бъдат подкрепени с ясни факти и проверена информация, категорично противоречи на етичните принципи на журналистиката.

Благодарим искрено на всички, които изразиха подкрепа за нашите служители и компанията! Вярваме, че това е правилният начин за реакция към всяко неправомерно действие, което накърнява авторитета на даден човек или организация.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети BIRD.bg
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети