Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Петкова: Процедурата за стратегически инвеститор за АЕЦ Белене не е спирана, но се бави

Общество

Петкова: Процедурата за стратегически инвеститор за АЕЦ Белене не е спирана, но се бави

Снимка:

И петте компании са потвърдили намерението си да подадат обвързващи оферти за изграждането на централата

Процедурата, свързана с избор на стратегически инвеститор за АЕЦ- Белене никога не е спирана, но се бави, обяви на парламентарен контрол министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„В настоящия момент сме на етап след сключване на споразумение за конфиденциалност, компаниите да получат достъп до информацията за проекта. Кандидатите са получили информационен меморандум. След това петте компании трябва да имат достъп до компютри в обособени стаи на НЕК, които съдържат информация за проекта. Това е цялата информация необходима за да подготвят те обвързващата си оферта“, разясни министър Петкова.

Енергийният министър коментира, че предстои телеконферентен разговор с 5-те участници в процедурата за избор на стратегически инвеститор в АЕЦ “Белене“, за да се информират взаимно за епидемичната обстановка в тези страни, тъй като някои държави имат ограничителни мерки.

„Ще ги запознаем с изискванията у нас, а очакваме те да предоставят информация кога биха могли да дойдат у нас и да се запознаят с информацията в НЕК, за да подготвят обвързващите си оферти. Имаше забавяне, за да се осигури физическия им достъп. И 5-те компании потвърдиха намерението си да подадат обвързващи оферти за АЕЦ Белене, което е позитивен сигнал за успешно приключване на тази процедура“, категорична бе министър Петкова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема