Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Контактни: Министрите Ангелов, Петкова, Желязков и зам.- министър Георгиев се самоизолиха

Общество

Контактни: Министрите Ангелов, Петкова, Желязков и зам.- министър Георгиев се самоизолиха

Снимка:

Контактували са с премиера Бойко Борисов

„След като бях информирана за положителен тест за Ковид на министър-председателя г-н Бойко Борисов се самоизолирах. Бях в контакт с него на събитие в петък. Очаквам разпорежданията на здравните власти.“ Това написа енергийният министър Теменужка Петкова в профила си във Фейсбук.

По-рано премиерът съобщи, че след два отрицателни теста, днес резултатът му за COVID-19 e положителен. 

Малко по-късно стана ясно, че и здравният министър Костадин Ангелов също се самоизолира. „С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък. От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест“, написа министър Ангелов.

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев също съобщи, че бил контактен. „В петък бях в контакт с премиера Бойко Борисов. Затова веднага след като днес научих, че той е с положителен тест за COVID-19, се самоизолирах и очаквам разпорежданията на здравните власти“, написа той във Фейсбук. 

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков също се самоизолира до получаване на разпореждания от Районната здравна инспекция в София. Повод за личното решение на министър Желязков е участието му в петък в събитие с премиера и министри. В съответствие с действащите регулации, министър Желязков ограничава публичните си контакти до установяване на резултата от неговия тест за коронавирус.  


Коментари (1)

Весела Иванова И това ще мине. Здраве и кураж!
25.10.2020 18:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още