Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Теодора Димова: Други сили подронват автентичността на гражданската енергия

Общество

Теодора Димова: Други сили подронват автентичността на гражданската енергия

Снимка:

Сблъскват се две неща на тези протести – автентичният гняв и неговият двойник. Това заяви за БГНЕС известната българска писателка Теодора Димова.

„Разбирам, че хората имат основание за протест, имат основание за гняв. Моето голямо притеснение и голяма тревога е, че този протест и този гняв за пореден път ще бъде използван от бившата комунистическа партия, от Божков, от Мая Манолова, от Корнелия Нинова. Присъствието на тези хора на протестите ме възпрепятства аз също да съм там“, смята писателят.

„Нещата са много по-дълбоки, имат много по-тайни механизми зад себе си. Ние всички сме срещу дълбоката държава, но в момента, като че ли, ни управлява втора дълбока държава. Това създава едно нагнетение в отделния човек, една несигурност“, категорична е Теодора Димова.

Според нея не е възможно да се прецени дали гражданската енергия ще се разраства или ще стихва.

„Не мога да преценявам какво ще става. Доколкото тя е автентична, би трябвало да се разраства. Доколкото тези други сили пречат и подронват нейната автентичност, тя обратно, би трябвало да се заглушава и постепенно да умира“, подчерта още българската писателка.  


Коментари (3)

Изумен Другарко Димова, няма никаква автентична гражданска енергия. Има задействани червени боклуци, които грухтят от злоба и омерзение!
16.09.2020 14:29 / Отговор
АВТЕНТИЧЕН ГНЯВ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ:........ 1.ЛУМПЕН РАДЕВ
2.БСП/БКП
3.БОЖКОВ ТВ
4.МАЙКИТЕ-РЕКЕТЬОРИ С ЧЕРНИ ЧУВАЛИ
5.ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЦИГАНИ
6.ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И КРАСИВИ ВНУЦИ НА ТЕЖКАТА НОМЕНКЛАТУРА-МИЯЧИ НА ЧИНИИ В ОМРАЗНАТА ИМ ЕВРОПА
16.09.2020 16:33
Алоо.. Другарко Димова, за каква енергия говорите и сте се размечтала ? За тази, която РАЗНАСЯ КОВЧЕЗИ, ЧЕРНИ ЧУВАЛИ за осмъртяване или за ТАЗИ, КОЯТО ИЗДИГА БЕСИЛКИ ??? В КАКВО ЩЕ Я ВПРЕГНЕТЕ тази ИМАГИНЕРНА ЕНЕРГИЯ, ДА ДОКАРАТЕ ЕДИН МАФИОТ като Румен Радев ДА НИ РАЗМАХВА СТАЛИНИСТКИ ЮМРУЦИ, за да СЕ РАЗВИХРИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА, и то сега, КОГАТО Б-я ОТ МАСА ДЕСЕТИЛЕТИЯ Е В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА ???
ХАЙДЕ както ВИЖДАМЕ с тая " енергия" на малцинството СТЕГНЕТЕ СИ БАГАЖА И СЕ РАЗКАРАЙТЕ от РОДИНАТА НИ, която е в ЕС и ЩЕ ОСТАНЕ В ЕС ЗАВИНАГИ и това ви гарантираме НИЕ МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ ! САМО С ГЕРБ !!!
16.09.2020 14:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още