Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Теодора Иванова е новият председател на Държавната агенция за закрила на детето

Общество

Теодора Иванова е новият председател на Държавната агенция за закрила на детето

Теодора Иванова е новият председател на Държавната агенция за закрила на детето - Tribune.bg
Снимка:

Теодора Иванова е новият председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), реши правителството. Тя заема длъжността, след като досегашният председател на агенцията Елеонора Лилова подаде оставка на 02.09.2022 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Иванова е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в областта на защитата на детските права. Доктор е по международно право и международни отношения. От средата на 2013 г. до момента Теодора Иванова е изпълнявала длъжността главен секретар на ДАЗД, а преди това е заемала постовете главен директор на главна дирекция „Контрол по правата на детето“ и ръководител на Инспектората на агенцията, посочват още от МС.

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев на длъжността заместник-председател на ДАЗД е назначена Ивайла Касърова. Тя е юрист по образование. Дългогодишен служител е на АСП РДСП Перник, като включително в периода 2010 г. – 2022 г. е била директор на тази регионална дирекция за социално подпомагане, се казва още в съобщението.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети