Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Тервел Пулев осъди „Фрог нюз“ за клевета

Общество

Тервел Пулев осъди „Фрог нюз“ за клевета

Тервел Пулев осъди Фрог нюз за клевета - Tribune.bg
Снимка:

„За пореден път стигнах до край и осъдих медия за неверни, клеветнически твърдения и уронващи престижа, и авторитета. Осъдих „Фрог нюз” с решение № 333 от 21.11.2022 г. за това, че през 2016 г. се опитаха да внушат на аудиторията си, че аз съм взел изпит „по втория начин, с хвърчащ протокол, без дата, а само с подпис от декана на ЮФ към СУ“.

Това обяви в профила си във Фейсбук боксьорът Тервел Пулев.

Спортистът разказва, че за голямо негово учудване на първа инстанция в СРС не можал да стигне до осъдително решение.

„Въпреки това странно решение, противоречащо на фактологията по делото, не се предадох. Заедно с адв. Петър Петров продължихме да се борим и да търсим справедливото решение на следваща инстанция от СГС. За което много му благодаря, че е истински професионалист и също, като мен упорит докрай!“, пише той.

„Искам да е ясно за всички, че свободата на изразяване (словото) е нещо, за което самият аз бих се борил с всички средства. Но съм дълбоко убеден, че тя не бива да минава през неверни твърдения, клевети и обиди към другите. Тук е ролята на всички нас като общество, да не оставаме безразлични към медийни материали, които нарушават човешкото достойнство в полза на шоуто, продажби в огромен тираж или поръчкови-платени публикации (целящи да оклепат някого). Толерантността тук трябва да е нулева“, категоричен е Пулев.

Според него трябва на всички да им стане ясно, че свободата е преди всичко отговорност.

„Както и да си даваме ясна сметка за това, че всяко наше действие или бездействие носи последствия, а отговорността за избора да направим или кажем нещо е само наша. И не е важна сумата, която евентуално ще получа. Защото аз няма да си я прибера в джоба, а ще я даря на нуждаещи се хора. Главното удовлетворение за мен е моралната победа, това, че за пореден път не се предадох и спечелих. Спечелих не само за себе си, но и за всички онези, които след мен ще ползват подобна съдебна практика, за да се защитят от такива целенасочени, клеветнически твърдения, позорящи хората в тази държава. Морална е победата и заради арогантното поведение на свидетелите на ответника в съдебна зала по време заседанието. Това бяха хора журналисти от редакцията на „Фрог нюз“, които се изказваха с огромна доза пренебрежение и арогантност, към създалата се ситуация и респективно към мен. Вярвам, че кой, каквото търси, това получава!“, завършва той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати