Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Терзиев дава боклука на София на прокуратурата

Общество

Терзиев дава боклука на София на прокуратурата

Терзиев дава боклука на София на прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

„Докладът от възложения от мен одит на Столичното предприятие за третиране на отпадъци крещи безстопанственост“, съобщава кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Facebook.

„Безстопанственост - като груба небрежност по отношение на активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани проектни задания при строителството, липса на оперативен контрол и контрол по изпълнението, липса на контрол, раздаване на абсолютно нелогични и незаслужени бонуси спрямо резултатите и скарано с икономическата логика утежняване на финансовото положение на предприятието.

За всичко това трябва да бъде потърсена отговорност. За това днес изпратих доклада от проверката към Софийската градска прокуратура за последващи действия по компетентност. От тук нататък решението за следващите стъпки е в ръцете на прокуратурата“, добавя той. 

По-късно ще бъдат дадени още подробности по доклада на пресконференция.

„Това не означава, че ще спрем дотук. Продължаваме с проверките и разкриването на лоши практики. Едновременно с това въвеждаме мерки, за да приведем завода в нормален и ефективен режим на работа“, зарече се Терзиев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати