Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Терзиев: Ще намерим парите за градския транспорт, нека се спре с политическото говорене

Общество

Терзиев: Ще намерим парите за градския транспорт, нека се спре с политическото говорене

Терзиев: Ще намерим парите за градския транспорт, нека се спре с политическото говорене - Tribune.bg
Снимка:

Парите за заплати в градския транспорт ще бъдат осигурени. Все още се правят разчетите.

Това заяви кметът на София Васил Терзиев, след като от ГЕРБ-СДС го упрекнаха, че прави "криви сметки". Терзиев от своя страна ги призова да спрат с политическото говорене, пише БГНЕС.

“Днес проведохме среща с колегите от групата на ГЕРБ в СОС. Чудех се какво е това бързане. Всичко, което си говорехме бе ползвано от тяхна страна за политическа реторика, а не да намерим конструктивност и намирането на политики, които са най-добри за софиянци”, каза Терзиев пред журналисти днес на "Московска" 33.

“65 000 билетчета на ден са, ако трябва всичките 37 млн. лева да дойдат от тези повече продадени билетчета. Това не е така”, обясни кметът, след като Георги Георгиев и Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС съобщиха, че Терзиев щял да търси 37 млн. лв., обещани като увеличение на заплатите в градския транспорт, от продажбата на повече билети и карти.

Кметът на столицата призова за конструктивен разговор, а не да се прибягва до политическо говорене.

“Притеснява ни липсата на 37 млн. лева в бюджета на София”, обясни общинският съветник Георги Георгиев.

Васил Терзиев успокои, че разчетите все още се изготвят, но бе категоричен, че не се обмисля увеличаване на цените на картите и билетите за градски транспорт в София.

Според Прошко Прошков не става дума за 37 млн., а за 22 млн. и изчисли, че някъде се губят 15 млн. лева.

"Това са криви сметки на кмета. Настояваме да видим проекта на икономическа рамка. Кметът обеща да се осигурят 37 млн. повече пари за транспортния сектор, но няма яснота как ще стане”, каза още Терзиев.

Припомняме, че в понеделник Васил Терзиев съобщи, че е постигнато споразумение за увеличаване на заплатите в транспорта от 1 март. Столичният градоначалник информира, че синдикатите и транспортните дружества са подписали документ за 15% увеличение на заплатите на служителите от 1 март.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати