Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Терзиев вдига „приходите от билети и карти за градския транспорт“*

Общество

Терзиев вдига „приходите от билети и карти за градския транспорт“*

Терзиев вдига приходите от билети и карти за градския транспорт* - Tribune.bg

Намерени са 37-те млн. лв., необходими за обещаното на синдикатите в градския транспорт 15% увеличение на заплатите на работещите там. Това обяви пред БНТ кметът на София Васил Терзиев.

Той обяви, че една част от средствата били от планираното увеличение на билети и карти, за което Терзиев не даде никакви подробности.

* В 13:30 часа от пресцентъра на кмета заявиха за Tribune.bg, че Терзиев е имал предвид не увеличение на цената на самите превозни документи, а увеличение на приходите от продажбите.

Друга част от 37-те млн. лв. идват от държавата. Това са средствата, които бюджетът компенсира за някои карти за деца и пенсионери.

Пари ще се икономисват и от охраната на столичното метро.

„Това, което сме се разбрали със синдикатите, е да си говорим по тази тема. Това, което им казах, е, че път към 30% увеличение няма, ако Министерството на финансите може да се включи, няма проблеми, но път общината да дотира самостоятелно тези 30% няма“, каза още столичният кмет.

Терзиев говори пред националната телевизия и за проблема с многото автомобили.

„Това е много голям проблем, имаме над милион коли. Доскоро не беше задължително да има по едно паркомясто на апартамент, когато се строи нова сграда. Борбата с калните точки и регулирането на движението в кварталите предстои и се работи активно от районните администрации“, заяви кметът. Той съобщи, че в кварталите има около 22 проекта за изграждане на паркинги.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати