Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Няма язовири, които чрез контролирано изпускане да застрашават хората и имуществото им

Общество

Няма язовири, които чрез контролирано изпускане да застрашават хората и имуществото им

Снимка:

Пожарна безопасност е реагирала на 268 сигнала, свързани с пороите

Към момента няма язовири, които чрез контролирано изпускане да застрашават хората и имуществото им, съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски по време на изслушването си в пленарна зала за влошената метеорологична обстановка.

„Въпреки интензивното развитие на обстановката и получените множество сигнали, не се стигна до тежки инциденти“, отбеляза Терзийски.

По думите му падналите значителни количества валежи, както и бързото снеготопене значително са усложнили обстановката в София, София - област, Перник, Бургас, Смолян, Благоевград, Монтана, Враца и Кюстендил. Вследствие на пороите са засегнати инфраструктурни обекти, жилищни сгради и дворове. Създадена е организация за денонощно наблюдение на нивата на язовирите и реките.

"Въпреки интензивното развитие на обстановката и получените множество сигнали за периода благодарение на бързата реакция и съвместни действия на изпълнителната власт, не се стигна до тежки инциденти“, изтъкна силовият министър. Той уточни, че частично бедствено положение има в град Враца, кв. "Бистрец", село Бели Извор и Горно Пещене.

Пожарна безопасност и защита на населението е реагирала на 268 сигнала, свързана с метрологичната обстановка.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още